Ohjeet

Ohjeet ja hinnat

>>> KYMIJOKIVIESTI 2019 KILPAILUOHJEET <<<

Kymijokiviesti on 9-osuuksinen juoksutapahtuma Kouvolasta Kotkaan.

Osallistua voi joko joukkueena viestiin tai vaihtoehtoisesti soolosarjaan. Viestissä sama henkilö voi juosta yhden tai useamman osuuden. Joukkueen osallistujat/osuudet voi ilmoittaa myöhemmin.

Osuudet ovat pituudeltaan väliltä 2 – 11 km.

Kymijokiviestin 2020 osallistumismaksut:

Viestin osallistumismaksut:
31.12. mennessä 185 € / joukkue (Juoksijakortilla alennus 15 €),
30.4 mennessä 225 € / joukkue. (Juoksijakortilla alennus 25 €),
30.4. jälkeen 265 € / joukkue (Juoksijakortilla alennus 30 €).

Soolosarjan osallistumismaksut:
31.12. mennessä 45 € / juoksija (Juoksijakortilla alennus 5 €),
30.4. mennessä 55 € / juoksija (Juoksijakortilla alennus 5 €),
30.4. jälkeen 65 € / juoksija (Juoksijakortilla alennus 10 €).

Juoksija-kortilla saa alennusta osallistumismaksusta. (Juoksijakortin numero tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä.)

Maksu sisältää:
* Ajanoton
* Muistomitalin
* Juomahuolto, vesi ja urheilujuoma vaihtopaikoilla

Viestin lähtö on klo 10.00.

Juoksijoiden on siirryttävä lähtöpaikalle viim. 20 min ennen lähtöä.  Lähtölaukaus tapahtuu tasan klo 10.00

KYMIJOKIVIESTIN 2019 KOLME PARASTA JOUKKUETTA JA SOOLOSARJALAISTA  PALKITAAN TAVARAPALKINNOIN.

Lisäksi palkintojen jaon yhteydessä arvotaan kaikkien paikalla olevien kesken runsaasti erilaisia tuotepalkintoja.
Palkinnot tulee lunastaa henkilökohtaisesti palkintojenjaon yhteydessä.

 

Kymijokiviestin 2019 kilpailuohjeet

Tervetuloa mukaan VIII Kymijokiviestiin, joka juostaan lauantaina 8.6.2019.

Kymijokiviesti on vakiinnuttanut paikkansa kymenlaaksolaisena juoksutapahtumana. Tänäkin vuonna noin 250 juoksun harrastajaa tulee nauttimaan hienosta harrastuksesta ja tapahtumasta. Kaunis reitti ja toivottavasti hieno alkukesän sää tarjoaa loistavan mahdollisuuden jälleen nauttia matkasta läpi upean kymenlaaksolaismaiseman.

Nyt seitsemättä kertaa juostavassa Kymijokiviestissä korostuu yhdessä tekeminen niin arjen työssä kuin harrastusten parissa. Toisen tsemppaaminen, kannustamien ja kiittäminen nostaa hymyn kasvoille. Ja kuten varsin hyvin tiedetään, hymy se tarttuu ja näkyy kauas. 🙂

Vietetään siis jälleen yhdessä oikein onnistunut tapahtuma ja tsempataan toinen toista matkan varrella voittamaan itsensä.

Tervetuloa mukaan läpi maakunnan kulkevaan Kymijokiviestiin nauttimaan kauniista joki- ja maalaismaisemasta historiallisine elementteineen.

Kymijokiviesti verkossa

Internet:        www.kymijokiviesti.fi                               Twitter:         #kymijokiviesti

facebook:     facebook.com/Kymijokiviesti                  Instagram:    #kymijokiviesti

Kilpailutoimisto

Liikkuva kilpailutoimistomme sijaitsee tapahtuman lähtöpaikalla 8.6.2019

klo 8:30 – 10:00 Merikeskus Vellamolla, Tornatorintie 99, 48100 Kotka.

Tämän jälkeen toimistomme matkaa läpi Kymenlaakson Kouvolaan maalipaikalle, jossa se on taas avoinna klo 13:00 alkaen aina viestin päättymiseen asti.

Kymijokiviestijoukkueiden tulee noutaa kilpailumateriaalinsa (kilpailunumerot, hakaneulat yms.) kisatoimistosta ennen juoksua, klo 8:30 – 9:30.

Ennen kilpailua palvelemme sinua puhelimitse ja sähköpostilla.

Jarno Kiintola 0445 025 025, jarno.kiintola@pyrollareena.fi

Kilpailijat ja vakuutus

Kilpailuun saa osallistua kuka tahansa. Kilpailuun osallistuakseen ei tarvitse lunastaa erillistä kilpailulisenssiä. Avoimeen saa osallistua kuka tahansa ja naisten sarjaan ainoastaan naiset.

Jokainen kilpailija kilpailee omalla vastuullaan. Suosittelemme tapaturmavakuutuksen ottamista.

Kilpailijoita ei ole vakuutettu kilpailun aikana järjestäjän toimesta. Järjestäjillä on ainoastaan vastuuvakuutus järjestäjistä johtuviin onnettomuuksiin.

Ajanottojärjestelmä

Kymijokiviestissä ajanotto toteutetaan suunnistuksesta tutulla emit-leimausjärjestelmällä.

Joukkue kuljettaa koko matkan Kouvolasta Kotkaan mukanaan yhtä ja samaa Emit-korttia. Osuuden päättyessä juoksija leimaa kortin vaihtopaikalla ja ojentaa kortin seuraavan osuuden viestin viejälle.

Lähtöpaikalla on mallirasti ja lisäksi vaihtopaikoilla pääsee tutustumaan leimaukseen ennen lähtöä.

Emit-kortista saadaan väliajat maalissa kaikille osuuksille.

Emit-kortti tulee nollata lähettäjän ohjeiden mukaisesti lähtöpaikalla sekä palauttaa ja purkaa maalitoimitsijan ohjeiden mukaisesti maalissa.

Gps-seuranta

Emit-kortin lisäksi joukkueet kantavat mukanaan gps-lähettimiä, joita pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti verkkopalvelussa.

Jokaisella joukkueella on yksi gps-laite, joka myös vaihdetaan vaihtopaikalla. Gps-lähetin painaa noin 60g ja se on kiinnitettynä vyöhön, jonka saa kiinnitettyä yhdellä klipsillä vyötärölle.

GPS-seuranta löytyy kilpailun aikana osoitteesta: http://www.tulospalvelu.fi/gps/2019kymijokiviesti/

Kilpailunumerot

Kaikki juoksijat käyttävät kilpailunumeroita. Numerot kiinnitetään paidan etupuolelle hakaneuloilla. Numeroita ei saa taitella eikä leikata. Numerot ja hakaneulat saa infosta lähtöpaikalla.

Kilpailunumerot on jaettu edellisvuoden tulosten perusteella. Muille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kilpailunumerot kerätään pois kilpailun jälkeen. Ne tulee palauttaa kootusti maalissa, tai vaihtopaikalla oman osuuden jälkeen. Palauttamattomasta numerosta peritään joukkueelta 10 euroa.

Juoksujärjestykset

Juoksujärjestykset tulee ilmoittaa sähköpostitse (jarno.kiintola@pyrollareena.fi) viimeistään keskiviikkona 5.6.2017. Muutoksia on mahdollista tehdä vielä tämän jälkeenkin pätevästä syystä.

Juoksujärjestykset julkaistaan Kymijokiviestin kotisivuilla etukäteen, sekä tuloksissa jälkikäteen.

Lähtö

Lähtö tapahtuu Merikeskus Vellamolta yhteislähtönä klo 10:00. Juoksijat järjestäytyvät riveihin numerojärjestyksessä järjestäjän lähtöpaikalla antamien ohjeiden mukaisesti.

Lähettäjä lähettää joukkueet matkaan erikseen ilmoitettavalla signaalilla. Varaslähdön ottaneet joukkueet hylätään.

Huolto

Järjestäjän huolto tapahtuu vaihtopisteissä, joissa osallistujille on tarjolla vettä ja urheilujuomaa. Lisäksi pisimpien osuuksien puolivälin tuntumassa on tarjolla juomapiste. Soolojuoksijat voivat tarvittaessa toimittaa omat juomansa/tankkaustuotteet järjestäjän toimitettavaksi vaihtopisteille. Juomat tulee toimittaa klo 9:00 mennessä kisatoimistoon. Juomapulloihin merkintä juoksijasta ja vaihtopaikasta.

Juoksijoiden oma huoltaminen on sallittua matkan varrella. Juoksijalla saa olla mukana pyöräilijä, mutta pyörää ei saa käyttää edesauttamaan juoksusuoritusta esim. vetämällä, kyydittämällä tai käyttämällä tuulensuojana. Pyöräilijän tulee olla juoksijan rinnalla, takana tai selvästi edempänä (väh. 10 m). Pyörän käyttäminen edesauttamaan suoritusta johtaa hylkäykseen.

Reitti

Reitti on merkitty pyöräteille sinisellä katkonaisella viivalla tarpeellisiin kohtiin. Viiva on merkitty päin vastaiseen suuntaan, mutta näkyy myös toiseen suuntaan. Kouvolan osalta kaupunki on merkinnyt reitin 2016. Merkinnät ovat hieman kulununeita, mutta etenkin käännösten kohdalta maalauksia on vahvistettu. Kotkan osalta reitti on merkitty hieman harvemmin ja ohuemmalla viivalla.

Reitti on opastettu risteyksien osalta, joko reitin opastajan toimesta tai opastein. Reitti jatkuu risteyksissä aina suoraan, jollei opastein ole muuta kerrottu. Käytännössä kaikissa risteyksissä joissa pitää kääntyä on opastaja.  Matkalla on noin 75 opastajaa pitämään juoksijat reitillä.

Juoksijoiden tulee noudattaa varovaisuutta ja yleisiä liikennesääntöjä, kuten teiden ylittäminen suojateitä pitkin ja juokseminen ajotien vasenta laitaa. Normaalia liikennettä ei pysäytetä reitillä.

Juoksureitistä valtaosa on asfalttipäällysteisiä auto- ja pyöräteitä.  Jonkin verran juostaan myös hiekkapäällysteisiä teitä, osuuksilla 1, 2, 4 ja 6, yhteensä noin 10 km.

Kymijokiviestin reitti kulkee meren rannalta Kotkasta Kymijokea noudatellen aina Kouvolaan asti. Matkan varrella pääsee nauttimaan luonnonkauniista Kymijoen maisemista idyllisine maalaismaisemineen.

Reittikartan löydät tapahtuman kotisivulta www.kymijokiviesti.fi.

Suora linkki reittikarttaan on :

https://drive.google.com/open?id=1pi2eqQJtLlCWC9qTcf7wjjz98aSdG_8_&usp=sharing

Tutustu huolellisesti omaan osuuteesi etukäteen välttääksesi epäselvyydet reitillä.

 

Vaihtopaikat ja pysäköinti

Vaihtoalueilla ei ole erikseen juoksijoiden kulkuvälineille varattua pysäköintitilaa. Reitti kulkee vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Älkää pysäköikö teiden varsiin, vaan käyttäkää vaihtoalueiden välittömässä läheisyydessä olevia pysäköinti mahdollisuuksia. Bussipysäkeille pysäköinti on kiellettyä. Vaihtopaikkojen pysäköinnistä erillisiä ohjeita.

Vaihtopaikka                                                                   Osoite/pysäköintiosoite

Lähtö:           Kotka, Merikeskus Vellamo                    Tornatorintie 99

Vaihto 1:       Väkinäisten kenttä                                   Huumankiventie

Vaihto 2:       Seuratalo Honkala                                  Honkalantie 1

Vaihto 3:       Kultaan koskikeitaan risteys                 Kultaanranta 3

Vaihto 4:       Seuratalo Soihtula                                  Hurukselantie 1951

Vaihto 5:       S-Market Inkeroinen                              Lauttatie 1

Vaihto 6:       Myllykosken tori                                     Kenraalintie 2

Vaihto 7:       Myllykosken vesistökeskus                  Kymenrannantie 13 (”vanha rantatie”),

Vaihto 8:       Kymenlaaksontie/Jokisillantie             Suorakuja 134

Maali:           Kouvola, Pohjolatori                              Kauppamiehenkatu 3.

Maali

Maali sijaitsee Kouvolassa Pohjolatorilla, Kauppamiehenkatu 3. Ankkurin tullessa maaliin tulee emit-kortti leimata maalileimasimessa ja luovuttaa emit-kortti maalitoimitsijalle. Maalituomari tuomitsee kirikamppailut maaliviivan ylittämisen perusteella kolmen parhaan joukkueen osalta. Muiden kohdalla ratkaisee Emit-leimaus. Maaliviiva sijaitsee maalivaatteen alla, emit-leimasimen kohdalla. Maaliintulo on hyvä tarkastaa vielä erikseen, koskaan ei tiedä kuinka kiireinen loppuratkaisu on edessä.

Keskeyttäminen

Mikäli joukkue joutuu keskeyttämään viestin, tulee seuraavalla huoltopisteelle ilmoittaa keskeytyksestä, jotta he ottavat yhteyden tulospalveluun. Joukkueen Emit-kortti tulee luovuttaa joko huoltopisteellä tai maalipaikalla. Palauttamattomasta tai hävinneestä Emit-kortista veloitetaan 75 euroa.

Ensiapu

Maalissa sekä jokaisella huoltopisteellä on ensiaputarvikkeita. Lisäksi reitillä kulkee jälkipään valvoja polkupyörällä, jonka avulla saat yhteyden ensiapuun. Jälkipään valvojalla on myös Ensiaputarvikkeita mukana. Voit aina myös kääntyä huoltopisteiden hoitajien puoleen. Hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112.

WC:t

Vakituisia WC-rakenteita on joillakin vaihtopaikoilla. Juoksijoiden käytössä ovat Myllykosken vesistökeskuksen ja Honkalan wc-tilat.

Kuvaus/kuvien käyttö

Juoksun aikana järjestetään tapahtumakuvausta eli juoksijoita kuvataan reitin varrella järjestäjän toimesta.

Järjestäjillä on vapaa käyttöoikeus Kymijokiviestin aikana ottamilleen kuville sekä videokuvamateriaalille. Kuvia julkaistaan kilpailun jälkeen tapahtuman kotisivulla, sekä sosiaalisessa mediassa.

Tulokset

Joukkue- ja osuuskohtaiset tulokset julkaistaan tapahtuman internet-sivulla www.kymijokiviesti.fi. Tulokset pyritään päivittämään kotisivulle mahdollisimman nopeasti.

 

Hylkääminen

Järjestäjillä on oikeus hylätä suoritus, jos osanottajan havaitaan tarkoituksen mukaisesti oikaisevan tai hän muutoin häiritsee kanssakilpailijoitten suoritusta. Sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa hylkäämiseen.

Mikäli joukkueen havaitaan oikaisseen, joukkue hylätään ja samalla hänen osanottonsa tuleviin tapahtumiin tulevaisuudessa kielletään. Reitin varrella on tarkastuspisteitä.

Palkinnot

Jokainen viestiin osallistuneen joukkueen jäsen saa Kymijokiviesti-mitalin, jotka luovutetaan joukkueittain maalipaikalla Emit-leimasimen purun yhteydessä. Kolme parasta kustakin sarjasta saa mitalit palkintojen jaon yhteydessä.

Kymijokiviestin molempien sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan palkintojen jaossa Pohjolatorilla sarjan kolmen parhaan joukkueen saavuttua maaliin.

Muut palkitsemiset ja arvonnat suoritetaanKouvolan juuri uusitussa Amarillossa (Kauppalankatu 13, Kouvola)  noin klo 17 – 18 kaikkien joukkueiden saavuttua maaliin. Seuratkaa järjestäjän ohjeita palkintojen jaosta maalipaikalla kilpailupäivänä.

Palkintojen jaon yhteydessä arvotaan myös arvontapalkintoja. Jokaisella viestiin osallistuneella on yksi arpa. Voitto tulee lunastaa henkilökohtaisesti palkintojen jaossa. Mikäli henkilö ei ole paikalla arvotaan palkinto uudestaan.

Peseytyminen

Peseytyminen on mahdollista maaliin tulon jälkeen maalipaikan välittömässä läheisyydessä Original Sokos Hotel Vaakunassa

Tarjolla suihku sekä sauna. Käytettävissä kaksi saunaa, naisille ja miehille.

Ja saunaan ehtivät varmasti kaikki, myös ne ketkä ovat nauttineet maisemista pisimpään.

Suihkut ja sauna on käytettävissä klo 14 – 19.

Ruokailu

Kilpailun jälkeen saunan yhteydessä on mahdollisuus ruokailla tietenkin Kouvolan Amarillossa, jossa juoksijoille tarjolla on herkullinen ja varmasti nälän vievä burgerateria tarjous.

 

Palkinnot:    

Kymijokiviesti, avoin, naisten ja soolosarja

Voittajille New Balance juoksukengät, yhteistyössä ja Kouvolan Intersport

Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille tuotepalkinnot. Kouvolan Rauta-Prisma ja Treenikauppa.

Kaikki osallistujat saavat Kymijokiviesti-mitalin.

Kaikki osallistujat osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan.

Arvontapalkinnot

Perinteinen palkintojen arvonta suoritetaan palkintojenjaon yhteydessä Kouvolan Amarillossa Kymijokiviestin osallistujien kesken. Arvonnassa voittaminen edellyttää läsnäoloa arvonnassa.